by PakCem2020_admin PakCem2020_admin

Pakla Valuhartsi

Pakla Valuhartsi on matalareaktiivinen polyesteripohjainen tuote, joka soveltuu erinomaisesti paksujenkin valosten tekoon, koriste-esineiden valmistukseen sekä esim. pöydänkansien pinnoitukseen/koristeluun, paksunakin kerroksena lopputulos on kirkas/läpinäkyvä.

Valuhartsin väri purkissa ennen kovetin-lisäystä saattaa vaihdella, mutta kovettuessaan seos muuttuu kirkkaaksi/läpinäkyväksi.

Pakla Valuhartsi on mahdollista myös sävyttää väripastalla haluammaanne sävyyn, väripastaa ei kuitenkaan tulisi lisätä enempää kuin 10% hartsin määrästä.

Valmiin pinnan voi kovettumisen jälkeen viimeistellä hiomalla ja lakkaamalla esim. uretaanilakalla.

Matalareaktiivisuutensa vuoksi Valuhartsin kanssa työskennellessä pitää ottaa muutamia seikkoja huomioon hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi: 

• työskentelytilan sekä työstettävän pinnan lämpötila mielellään noin 20 astetta, ihan minimissään 15 astetta.

• myös aineiden täytyy olla huoneenlämpöisiä työhön ryhdyttäessä, jotta kovettumisprosessi lähtee käyntiin suunnitellusti.

• kovetin tulee annostella ja sekoittaa huolella kulloinkin käytettävään hartsin määrään.

• ohuita kerroksia tehdessä on hyvä käyttää 3% kovetinlisäystä ja tämän lisäksi vielä järjestää lisälämpöä kappaleelle kovettumisen ajaksi, jotta kovettumisprosessi jatkuisi loppuun asti.

• maksimi kertavalun paksuus on 50mm, kerroksen kovettumisen jälkeen voi päälle tehdä uuden valun tarvittaessa.

by PakCem2020_admin PakCem2020_admin

Huoltolakkausohje

 Bona Traffic, Traffic Anti Slip, Sportive Finish, Mega +2% Crosslinker 

Huoltolakkaus on hyvä tapa pidentää lattian elinkaarta. Uuden lakkakerroksen levittäminen vanhan päälle myös nopeuttaa remonttia huomattavasti verrattuna lattian puhtaaksi hiomiseen. << Lue lisää (pdf) >>

by PakCem2020_admin PakCem2020_admin

HC-Epoksin käyttö

Pakla® HC-Epoksin käyttö sideaineena lujitteissa

Pakla®-Epoksit eroavat polyesterihartsista (venehartsista) laminoinnin suhteen, sillä niissä on pienempi kutistuma, ne ovat vahvempia, eikä niissä ole styreeniä.

Read more
by PakCem2020_admin PakCem2020_admin

Joustolattiat

UUDISTA JOUSTAVA LATTIA PAREMMAKSI KUIN UUSI

Joustolattioiden kunnostus tai täydellinen uusiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Bonan uudella joustolattiajärjestelmällä voidaan luoda uusi, kestävä pinta ekologisesti lattiamateriaalia vaihtamatta.

Read more